Lampa od himalajske soli Istaknuto

Autor  Jan 18, 2020

Osim što lijepo izgledaju, lampe od himalajske soli pročišćavaju zrak i donose nam brojne zdravstvene dobrobiti

Lampe od himalajske soli više su od samo lijepe dekoracije – njihovim korištenjem osiguravate stalan izvor svježeg i čistog zraka u vašem domu, a zahvaljujući negativnim ionima koje ispuštaju, one pozitivno utječu na naše raspoloženje i zdravlje. Ovo su samo neke od prednosti korištenja lampi od himalajske soli, piše consciousreminder.com


1. Pročišćavaju i osvježavaju zrak

Jedna od najvećih prednosti lampi od himalajskih soli jest činjenica da pročišćuju i osvježavaju zrak u prostoriji u kojoj su postavljene tako što upijaju vlagu, prašinu, dim cigareta i druge zagađivače zraka.

2. Ublažavaju simptome astme i alergije

Upravo zbog sposobnosti da upijaju onečišćivače zraka, lampe od himalajske soli ublažit će simptome vezane uz alergije i dišne tegobe.

3. Ublažavaju kašalj

Prostorije ispunjene pozitivnim ionima koje prouzročuju elektronski uređaji djeluju štetno na naše zdravlje – oni se nakupljaju na plućima i uzrokuju kašalj. Solne svjetiljke apsorbiraju pozitivne ione , a zagrijana sol pročišćava prostoriju i ispunjava ju negativnim ionima te na taj način olakšava disanje.

4. Podižu energiju

Osjećate se malaksalo, iscrpljeno i bezvoljno? Upalite solnu lampu u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena i osjetit ćete poboljšanje.

5. Neutraliziraju elektormagnetska zračenja

Većina ljudi nije svjesna da elektronički uređaji u našem domu jako zrače, a elektormagnetsko zračenje može uzrokovati zdravstvene probleme poput pojačanog stresa, pada imuniteta i kroničnog umora. Solne lampe neutraliziraju elektromagnetska zračenja ispuštanjem negativnih iona.

6. Poboljšavaju kvalitetu sna

Pozitivni ioni također utječu na kvalitetu našeg sna – u njihovoj prisutnosti, naše tijelo ne dobiva dovoljno kisika te uzrokuju slabiju cirkulaciju krvi. Stoga, prije spavanja upalite lampu od himalajske soli i imat ćete mirniji san.

7. Podižu raspoloženje i pomažu u koncentraciji

Solne lampe poboljšavaju cirkulaciju krvi i dovod kisika u organe te na taj način pozitivno utječu na naše raspoloženje i koncentraciju te podižu razinu serotonina, poznatog i kao hormon sreće. 


Atrakcija