17 zaraženih u Italiji od koronavirusa, 14 u jednom danu Istaknuto

Autor  Feb 21, 2020

U Italiji u jednome danu zabilježeno je 14 slučajeva zaraženih od koronavirusa. U Južnoj Koreji dva višemilijunska grada proglašena su posebnom zonom. Prema posljednjim podacima, od koronavirusa u svijetu je preminulo 2.248 osoba, zaraženih je 76.787, a izliječenih 18.864.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da se sužava prostor mogućnosti suzbijanja epidemije koronavirusa te da se zato mora brzo reagirati.

U talijanskoj regiji Lombardija potvrđeno je 14 slučajeva zaraženih koronavirusom. Dva prijavljena slučaja u regiji Veneto ministar zdravstva Roberto Speranza nije mogao potvrditi, prenosi HRT. Među zaraženima je i pet zdravstvenih djelatnika. Tri osobe zaražene koronavirusom zabilježene su proteklih dana te ih je ukupno - 17. U karanteni je zatvoreno oko 240 ljudi.

Mjesto Codogno u kojemu je jutros objavljeno da je šest osoba pozitivno na koronavirus, među kojima i 38-ogodišnji muškarac koji je na intenzivnoj njezi, odlučilo je zatvoriti mjesta svih javnih okupljanja. Gradonačelnik tog mjesta od 15.000 stanovnika Franceso Passerini naredio je hitno zatvaranje škola, mjesnih ureda, dućana, barova, diskoteka, dvorana, na 48 sati do pet dana.
Odluka je donesena, rekao je gradonačelnik,  jer je otkriće tada još šest slučajeva zaraze "stvorilo alarmantnu situaciju na teritoriju općine". Nakon njegove odluke i nakon potvrde da je još osoba zaraženo, još desetak mjesta na sjeveru Italije zatvorilo je javne prostore.

Koronavirusom je u Italiji do danas bilo zaraženo troje ljudi

Do danas je samo troje ljudi bilo zaraženo koronavirusom u Italiji otkad se virus pojavio u kineskom gradu Wuhanu krajem prošle godine. Dvoje kineskih turista koji su stigli iz Wuhana bili su pozitivni na koronavirus u Rimu krajem siječnja, dok je Talijan koji se vratio iz kineskog grada na letu s još 56 stranih državljana, hospitaliziran tjedan kasnije.

● Karantena za posadu "ukletog kruzera" još nije ni počela

U Južnoj Koreji 100 je novih slučajeva zaraze, a ukupan broj premašio je 200. U Kini je zaraženo i više od 500 zatvorenika u dva zatvora izvan žarišta, provincije Hubei. U klinička istraživanja poslano je pet novih lijekova, a učinkovito se primjenjuje kombinacija antivirusnih lijekova i tradicionalne kineske medicine. U Iranu 13 novih slučajeva, četvero je preminulih.Atrakcija