New York zatvara sve, kafiće, škole, restorane ... Istaknuto

Autor  Mar 16, 2020

New York je od danas zatvorio škole, a sutra će zatvoriti restorane, kafiće, pozorišta i ostale javne objekte u pokušaju da se zaustavi širenje korona virusa.

Gradonačelnik Bill de Blasio rekao je da je odlučio da preduzme ovu mjeru jer se "grad suočava sa prijetnjom bez presedana" i da se mora odgovoriti "mentalitetom iz ratnog doba", prenosi Srna.

U SAD je do sada potvrđeno 69 smrtnih slučajeva povezanih sa pandemijom i 3.774 slučajeva zaraze. Washington je u međuvremenu proširio zabranu letova i obuhvatio Veliku Britaniju i Republiku Irsku.

U New Yorku, koji ima više od osam miliona stanovnika, zabilježeno je pet smrtnih slučajeva. Sve žrtve, starosti od 53 do 82 godine, imale su i druge zdravstvene probleme, saopštile su vlasti, prenio je BBC.

Dopisnici javljaju da postoji rastući osjećaj nelagode i konfuzije u Americi, kao i strah da će ponestati bolničkih kreveta i bojazan za brigu o djeci jer desetine miliona najmlađih sada neće ići u škole.

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da Amerika ima pripremljen odličan sistem testiranja koji će ljudi ubuduće koristiti.

Atrakcija