Zaključano 20 miliona Francuza - kazne i preko 3.000 eura Istaknuto

Autor  Okt 18, 2020

Za oko 20 miliona Francuza od sinoć u 21.00 do ujutro u 6.00 važi policijski čas kao mjera vlade protiv epidemije koronavirusa.

Osobi koja krši pravila prijeti novčana kazna od 135 eura, a u slučaju ponavljanja prekršaja biće izrečena kazna do šest mjeseci zatvora i 3.750 eura.

Noćni karantin odnosi se na Pariz i njegovo šire područje, kao i za gradove, Lion, Lil, Tuluz, Monpelje, Sent-Etjen, Marsej, Ruan i Grenobl.

 Tom mjerom su izuzete osobe koje idu na posao, osobe koje imaju neki medicinski problem kao i one koji moraju u posjetu članu porodice kome je potrebna pomoć.

Za vrijeme policijskog časa, vlasnici kućnih ljubimaca će moći da izvedu svoje životinje na krug ne veći od jedan kilometar od mjesta stanovanja.

Tokom noćnog karatina, osobe koje izlaze moraće da imaju potvrdu o razlozima napuštanja doma. Ta potvrda može da bude na papiru ili na mobilnom telefonu.

Oko 12.000 policajaca i žandarma biće raspoređeno pored gradskih policijskih patrola kako bi se nadgledalo poštovanje policijskog časa, prenosi B92.

Ta mjera će pogoditi ugostiteljstvo, kao i svijet kulture jer neće biti pozorišta, predstava i bioskopa uveče. Sve je prebačeno tokom dana.

Građani će moći da se kreće po zemlji, ali uveče svi moraju da budu u svom domu ili mjestu privremenog stanovanja.

Policijski čas će trajati četiri nedelje, ali se predviđa nastavak do 1. decembra ukoliko ne bude poboljšana epidemiološka situacija.

U Francuskoj su u četrvtak i petak umrle 122 osobe od korona virusa, a od početka epidemije 33.303. Dnevno bude zaraženo više od 20.000 ljudi.

Atrakcija