Ako se dijete ubije zbog ocijena, nastavnici moraju ostati zbog posla a ministar obrazovanja podnijeti ostavku:Nisui shvatili dijete, nisu dobro pedagozi Istaknuto

Autor  Feb 13, 2019

Sistemska dresura nabacivanja beskorisnih informacija u glavu, kreiranje nesposobnih i kasnije prisiljenih na poslušnost sistemu i partiji i državi - to je koncept obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

Piše: Atrakcija.net

U kombinaciji sa roditeljskom odanosti sistemu i sistemskom obrazovanju, stradaju djeca. Ključni vinovnici su - pedagozi / nastavnici Ako dijete od 12 godina sebi oduzme život zbog ocijena, nije krivo dijete, krive su ocijenee: bile su mu pretežak teret, a to su morali procijeniti i primjetiti pedagozi, nastavnici ...

Škola je pedagogodija, nastavnici su pedagozi. Kakvi? Ko će odgovarati za život ovog dijeteta? Jeste li čuli za pedagoga koji se propucao jer je dobio lošu ocijenu od djece.

Ili - treba li uvesti ocijenjavanje pedagoga / nastavnika od strane djece i omogućiti komentare djece na njihova predavanja i pedagoški uticaj?


Dječak N. M. (12) iz sela Negosavlje kod Medveđe, koji je u ponedjeljak navečer pucao sebi u usta iz očevog pištolja, ubio se zbog loših ocjena na prvom polugodištu šestog razreda, doznaje Telegraf.rs. To je objasnio u oproštajnom pismu roditeljima koje je pronađeno pored njegovog beživotnog tijela. Kako se doznaje, dječak je bio sam u kući kada je obio ormar u kojem otac drži pištolj za koji je imao dozvolu. Dječakova majka S. M., koja je u 5-6 mjesecu trudnoće, u vrijeme tragedije bila je kod susjeda, dok je otac S. M. bio u šumi na sječi drva.

- Kada je čula što se dogodilo majka je pala u dvorištu i dozivala u pomoć. Susjedi je nisu mogli smiriti. Svi su se bojali da ne izgubi bebu od šoka u kojem se našla. Ocu su tek kasnije, po povratku iz šume, rekli što se dogodilo - kažu susjedi. Oni navode da se dječak s ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susjednog sela, gdje su kupili imanje. Majka je sa svojima izbjegla iz Hrvatske i nastanila se u Srbiji, gdje je i upoznala dječakovog oca. - Fina su obitelj. Svi smo iznenađeni što se dogodilo. Dječak je dan prije bio na igralištu u selu. Vidio sam ga. To je mirno, dobro, pametno dijete. Pa, gdje zbog ocjena da se ubiješ - ne može se načuditi jedan od susjeda. Svi u obitelji su veliki vjernici, a mještani su danas krenuli zamoliti svećenika da ipak održi molitvu na grobu iako je u pitanju samoubojstvo. - Šta dijete zna s toliko godina? To je nevino stvorenje. Sve ćemo uraditi da svećnik održi molitvu na grobu - navodi susjed koji se uključio u organizaciju pokopa dječaka.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31