Nezaposleni kažnjen jer je svirao na dječijem rodjendanu Istaknuto

Autor  Mar 13, 2019

Nezaposleni Sejo, samouki svirač iz Bjelovara, osuđen je i novčano kažnjen jer je, kako je utvrdio Prekršajni sud u Bjelovaru, preglasno svirao na dječjem rođendanu, piše Podravski.

30-godišnji Sejo, koji je otac dvoje male djece i prima socijalnu pomoć od oko 400 KM mjesečno, kažnjen je s oko 100 KM nakon što je sud njegovo sviranje na rođendanu djeteta čovjeka koji ga je angažirao okarakterizirao kao remećenje javnog reda i mira.

Sud je oslobodio čovjeka koji ga je angažirao, ali je kaznio samoukog svirača Za remećenje javnog reda i mira bio je prijavljen i djetetov otac koji je organizirao proslavu u šatoru postavljenom u dvorište svoje kuće i angažirao samoukog svirača, ali sud ga je oslobodio zaključivši kako nije glasno svirao i pjevao on, već Sejo.

Proslava rođendana bila je preklani u avgustu u okolici Bjelovara, a preglasnu muziku policiji je prijavio Zlatko koji živi oko kilometar dalje. Sve je prijavio komšija koji živi kilometar dalje “Zvao sam iza 23 sata policiju jer je muzika bila nepodnošljiva. Možete misliti kako je bilo glasno kad je dopiralo do nas koji smo gotovo kilometar dalje.

Bio je radni dan, ljetna večer, prozori na kući otvoreni, spavati se od buke nije moglo”, požalio se Zlatko. Sejo se pak vadio kako mu je gazda rekao da ima odobrenje policije da svira te večeri. Sejo: Da mi je netko rekao da smo preglasni, odmah bi prestao “Da mi je ntko došao i rekao da smo preglasni, ja bih odmah prestao. Bio sam u šatoru, nisam pojma imao šta se vani događa”, branio se Sejo. Gazda Zlatko bio je prvookrivljeni u tom prekršajnom postupku, ali on je na kraju oslobođen odgovornosti. Nije se pojavio na ročištu niti je sudu dostavio svoju obranu.

Atrakcija

 

  1. Najnovije

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31