(video) Šta je Asanž radio u Ekvadorskoj ambasadi?

Autor  Apr 15, 2019

Na snimcima koji su nastali u ambasadi Ekvadora u Londonu, u kojoj je Džulijan Asanž proveo posljednjih sedam godina, vidi se kako osnivač Vikiliksa vozi skejtbord.

Pošto je rizikovao da bude uhapšen ako kroči iz ambasade, Asanž je koristio njene prostorije za razne sportske aktivnosti.

Kao što se vidi na snimku koji je objavio "El Pais", osnivač Vikiliksa u šortsu, majici i raspuštene kose pokušava da vozi skejtbord po parketu.

Poslije prvog pokušaja pada na pod, ali onda ponovo ustaje, staje na skejtbord i uspješno izvodi kratku vožnju.

Asanž, koji je uhapšen u četvrtak, 11. aprila nakon što mu je Ekvador ukinuo azil, vremenom je došao u sukob sa članovima ambasade, ali i obezbjeđenjem.

Na snimku se vidi i da je Asanž došao u sukob sa članom obezbjeđenja, jer je htio da održi sastanak sa aktivistima u zgradi, što su mu oni branili.

Osoblje ambasade požalilo se da je Asanž igrao i fudbal i bio neuredan.

Rečeno mu je da je izazvao "prljave proteste" ostavljajući prljavi donji veš u toaletu i ignorišući ponovljena upozorenja da u kuhinji ne ostavlja napola pojedene obroke i neoprane posude, prenosi "Telegraf.rs".

Čak je rečeno da je njegova mačka takođe uklonjena iz ambasade jer se nije brinuo o njoj - iako su ambasadori sumnjali da je podmetnuo skrivenu kameru kako bi špijunirao ljude.

Prema pisanju nekih medija, osnivač Vikiliksa je navodno razmazivao fekalije po zidovima prostorije u kojoj je boravio, danima nije mijenjao i prao svoju odjeću i slušao je glasnu muziku.

On se trenutno nalazi u pritvoru u Londonu, a ponovo će biti izveden pred sud 12. juna, kada će se odlučivati o njegovom izručenju SAD.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Juni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30