Bila je rijeka krvi u crkvi: Svjedoci u užasu na Šri lanki Istaknuto

Autor  Apr 21, 2019

Svjedoci masakra koji se dogodio na Uskrs u nekoliko sinhronizovanih napada na crkve i hotele, u šoku govore o tragediji koju su preživjeli.

Jedna od crkava koja je bila na udaru je i crkva Svetog Antonija u Kolombu. Svjedok tog napada bio je prodavac A. Sumanapala, koji je utračao u crkvu da pomogne, scenu koju je zatekao opisao je kao rijeku krvi.

– Bila je reka krvi u crkvi. Sveštenik je izašao napolje i bio je prekriven krvlju. Mislim da je imao na sebi i dijelove nečije kože – kaže on.

Loše vijesti brzo su se širile i do drugih crkava u kojima su takođe bile zakazane mise povodom Uskrsa.

– Naši telefoni bili su utišani, ali jedan momak dobio je poruku da su se dogodile eksplozije. Upozorio je sveštenika, zaistavili smo misu i izašli napolje – rekao je Ranil Tilkaratne, koji je bio na službi u predgrađu Nugegoda.
U istoj crkvi bio je Silvester, koji je za Bi-Bi-Si objasnio kako je izgledao trenutak napada.

– Čuo sam eksploziju, a onda se krov srušio na nas. Zgrabili smo djecu i počeli da bježimo – rekao je on.

Otac Edmond Tilekeratne, direktor društvenih komunikacija za nadbiskupiju Kolombo, bio je u crkvi Sveti Sebastijan u Negombu, u kojoj je gotovo u isto vrijeme eksplodirala bomba. Prema njegovim riječima, eksplozija se dogodila u vrijeme dok su tri sveštenika držala misu povodom Uskrsa.

Jedan od njih lakše je povrijeđen jer je bio iza oltara, dok su druga dvojica dobila teže povrede od stakla i drugih predmeta koji su usljed eksplozije letjeli na sve strane. Veliki broj vjernika nije bio te sreće. Tilekeratne kaže da je nakon eksplozije u crkvi ostalo oko 30 leševa, piše Blic.

– Mogu se vidjeti komadi mesa koji su bačeni po zidovima crkve, pa i izvan nje – rekao je on.

Atrakcija

 

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31