Stabla smrskala javni WC i vozilo Hitne Istaknuto

Autor  Maj 14, 2019

U Zagrebu problemi i u noći s ponedjeljka na utorak. Iako je bilo mirnije, što se vjetra tiče, bilo je velikih problema. Zagrepčani će i danas sanirati štetu izazvanu jakim vjetrom.

Ozlijeđeno je šest osoba, navodi Hrvatski radio. Oko 2 sata ujutro jedno je stablo u zagrebačkom naselju Travno, u ulici Božidara Magovca, palo na vozilo Hitne pomoći.

Prava je sreća da nije stradao medicinski tehničar. Ostao je zarobljen na suvozačkom mjestu, pa su ga vatrogasci izvlačili kroz prozor.

Također, u ulici Augusta Cesarca u središtu grada, jedan je čovjek ostao zarobljen u toaletu. Na javni WC palo je drvo pa on nije mogao izaći van.

Meteorolozi najavljuju postupno smirivanje, ali probleme možemo očekivati tijekom cijeloga utorka.

Nove probleme stvaraju nabujale rijeke.

Izvješće Policijske uprave zagrebačke

Zbog vremenskih neprilika tijekom ponedjeljka, uslijed padova stabala i žbuke, na području Policijske uprave zagrebačke oštećena su 154 automobila i jedan motocikl, više krovova i objekata, a dvije su osobe lakše ozlijeđene, izvijestila je u utorak policija.

Zbog jakog vjetra u Svetom Ivanu Zelini reklama je pala na 55-godišnjakinju koja je lakše ozlijeđena, dok je u Susedgradu na Bolničkoj cesti pala grana na 65-godišnjakinju, također je lakše ozlijedivši, priopćila je zagrebačka policija.

U ponedjeljak oko 13 sati na dijelu prometnice između mjesta Bregana i Grdanjci iz korita se izlila rijeka Bregančica te je na toj dionici ceste bio zabranjen promet za sve kategorije vozila.

U isto vrijeme u Dragi Svetojanskoj kod Jastrebarskog na kolnik su pale žice električnih vodova te je za sav promet bila zatvorena županijska cesta na dionici Draga Svetojanska Hrastje Plešivičko.

Zbog pada stabla na tramvaj i ugostiteljski objekt u Maksimirskoj 111 u Zagrebu tramvajski promet je bio obustavljen u oba smjera od 5,35 do 8,40 sati te se prijevoz putnika obavljao izvanrednim autobusnim linijama. Pritom nije bilo ozlijeđenih osoba, navela je policija.

Glasnogovornik Zagrebačkog Holdinga o šteti u Studiju 4

Pred gradskom upravom grada Zagreba tek je popisivanje štete koju je učinilo nevrijeme u zadnja dva dana. Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako će grad pomoći svima koji ne mogu sami sanirati štete, a one mo gu biti goleme.


Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« August 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31