Policija razoružala 70 navijača Zrinjskog, u Gradačac krenuli s palicama

Autor  Sep 18, 2019

Blizu 70 pripadnika navijačke grupe Ultrasi koji podržavaju HŠK Zrinjski jutros je razoružala policija u blizini Mostara, saznaje Klix.ba.

Navijači Zrinjskog su u ranim jutarnjim satima u kombijima krenuli na gostujuću utakmicu u Gradačac gdje njihov klub danas igra protiv Zvijezde u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Kako javlja čitalac portala Klix.ba, blizu 70 osoba je zaustavljeno kod restorana Borik u Potocima kod Mostara. Pretresom su pronađene palice i drugi predmeti koji bi mogli biti korišteni u obračunu.

Navijačima je zabranjen nastavak puta i svi će biti vraćeni u Mostar.

Kako saznajemo, velika je vjerovatnoća da su se Ultrasi spremali za moguće sukobe na putu prema Gradačcu, u slučaju sretanja s drugim navijačkim grupama.

Tome u prilog ide činjenica da navijači rivalskog Veleža danas putuju na gostovanje u Gračanicu koja se nalazi 40 kilometara od Gradačca. Treba istaći da u Hercegovinu danas putuju Horde Zla s obzirom na to da FK Sarajevo igra u Ljubuškom, dok navijači Željezničara "Manijaci" putuju u Derventu, a popularni "Lešinari" iz Banjaluke idu u Orašje.

Atrakcija