Bez maske na tv i vlast i novinari - koja je poruka?! Zašto to rade, zašto demonstriraju da ih korona ne može dotaći: Balkan bi mogao ostati bez vlada i političara zbog neodogovornog odnosa prema mogućnosti zaraze Istaknuto

Autor  Mar 20, 2020

Vlast kao vektori - Bez maske na tv i vlast i novinari - koja je poruka?! Zašto to rade, zašto demonstriraju da ih korona ne može dotaći: Balkan bi mogao ostati bez vlada i političara zbog neodogovornog odnosa prema mogućnosti zaraze, piše Atrakcija.net.

Vlasti govore da povaćemo ličnu disciplinu, dok istovremeno ne vode računa o sopstvenoj sigurnosti odnosno sigurnosti onih s kojim su u sali za sjednicu ili press konferenciju. To je besmisleno do mjere da se zapitamo da:
- nisu baš potpuno jasni u izjavama zašto da se gradjani drže uputa o socijalnoj distanci, a oni se takve upute ne drže izmedju sebe,
- je su li oni sigurni u svoju superiornost ili su nalik na neodgovorne kijavce
. jesu li svjesni da ljudski mozak takve signale obradjuje podsvjesno pa kad vidi sliku sjednice vlade sa 15-20 političara koji su zbijeni jednih do drugih, kaže: što se to oni ne boje?
- zašto bi neko ozbiljno shvatio pozive na povlačanje u izolaciju ako članovi vlade djeluju kao novi vektori?
- svojim takvim odnosnom oni zapravo mogu cijelu vlast poslati u izolaciju ili na respiratore. Ko će tada vladati i donositi odluke.

Hrvatska je tek danas (20.3.2020) vidjela Plenkovića sa maskom. Press konferencija ljekara i vlasti u Mostaru od 20.3.2020. je isti primjer. Ljekari i predstavnici vlasti bez maski i bez socijalne distance, na 50 cm  od novinara.
Ako pogledate vijesti u kojima vlade, predstavnici vlada i raznih tijela u BiH održavaju sastanke ili istupaju u javnosti, shvatićete da imate posla sa najnepažljivijim ljudima u odnosu na coronavirus.

Neshvatljivo da je jedna entitetska vlada ili neko posebno intervladino tijelo održava sastanak bez maski, mjera zaštite te da su grupisani u razmak manji od 60 cm između fotelja za stolom.

Istupaju pred novinarima - u pitanju je efekt dvoboja - niko ne zna u čijem je "pištolju ubitacni coronametak: u onom ko postavlja pitanja ili u onom ko odgovara.

Atrakcija


.