Toksikolog o lijekovima za korona virus: Kaže da lijekovi protiv malarije pokazuju 'obećanje' u liječenju koronavirusa Istaknuto

Autor  Mar 21, 2020

Klorokvin, lijek koji se koristi za sprječavanje i liječenje malarije, pokazao je šansui da predstavlja potencijalni tretman za novi koronavirus. To je reakcija i analiza toksikologa i suosnivača Peak Prosperity-a, dr. Chris Martenson.


Lijekovi protiv malarije pokazuju "obećavajuće" početne rezultate kao potencijalno liječenje koronavirusom, rekao je u subotu toksikolog i ekonomski istraživač.
Pojavljujući se na  Fox & Friends, dr. Chris Martenson rekao je da su eksperimentalni lijekovi - uključujući hidroksihlorokvin i azitromicin - u četvrtaki na raspolaganju za korištenje od Uprave za hranu i lijekove FDA.

Iako klorokvin ima „mrljastu prošlost“ i na određenim je nivoima nesiguran, Martenson je primijetio da se na razinama korištenim u studijama lijek čini „razumno sigurnim“ i zaustavlja djelovanje virusa.
Pored toga, azitromicin može potencijalno zaustaviti sekundarne infekcije u oštećenim plućima, rekao je.

Martenson je, međutim, upozorio da ima dosta nepoznanica.

"Nažalost, još uvijek ne znamo puno o tome kako će se  ponašati u populaciji pacijenata jer su u dotičnim istraživanjima samo nekoliko desetina ljudi", rekao je.

.Martenson, futurist i suosnivač PeakProsperity.com-a, rekao je da, iako je mali broj pacijenata vidio da virusni teret na organizam opada, dugoročni efekti tek treba da budu otkriveni.

"Ono što još ne znamo je koliko je pacijenata da dugoročnim ishodom?"  "I budimo jasni u vezi s tim: Ovo nije lijek. Još ne znamo djeluje li preventivno. Ali čini se da ovo postiže bolji ishod  u liječenju."

U narednih nekoliko sedmica, Martenson je rekao za "Fox & Friends"  da će biti proširena ispitivanja s lijekovima protiv malarije.

"Želimo to testirati na svim vrstama različitih populacija pacijenata, različitim komorbiditetima. Željeli bismo vrlo pažljivo pratiti sigurnost profila", rekao je. "Dakle, u suštini ćemo u ovom trenutku provoditi klinička ispitivanja uživo. Ondje tražimo i efikasnost i sigurnost i trebamo stvarno vrlo pažljivo pratiti kakvi su rezultati. "

Rezerviranost ne stranu, Martenson je dodao: "Ovo je najperspektivnije što sam vidio do sada."

Atrakcija