Velika priprema Kine za drugi talas: Kina naručila 250 miliona zaštitnih odjela, preuzela kontrolu nad fabrikama zaštitne opreme, priprema se za drugi talas Istaknuto

Autor  Maj 21, 2020

Kina je preuzela kontrolu nad fabrikama zaštitne opreme /PPE/, što je izazvalo strah od novog vala koronavirusa u Kini.

Kineska komunistička partija ponovo oduzima fabričke linije u Kini  - što izaziva bojazan da se zemlja priprema za drugi talas koronavirusa, rekli su u Kini  trgovcima iz USA medicinskom opremom, objavio je Foxnews.

Njujorčanin Moshe Malamud, koji posluje u Kini više od dvije decenije, prebacio je desetke miliona komada zaštitne opreme u SAD u jeku krize, ali rekao je da su dobavljači posljednjih sedmica bili preplavljeni narudžbama kineske vlade.
"Veću narudžbu sam davao kod jednog od većih distributera i on mi kaže:" Mogu ispuniti ovu narudžbu, ali tek nakon što isporučimo opremu koju je kineska vlada ugovorila za proizvodnju 250 miliona zaštitnih odijela ", rekao je Malamud.

Kazao je da je čuo sličnu priču o drugom proizvođaču koji proizvodi toplomjere, objavio je Foxnews.

„Čuli smo kako Kina napreduje i virus prolazi mimo njih, pa sam pitao:„ Za šta naručuju 250 miliona zaštitnih odijela? “I naravno da niko ne govori.“

„Čuo sam dosta drugih proizvođača koji kažu:„ Možemo dati malo opreme, ali u osnovi su nam kapaciteti zauzeti do kraja ljeta narudžbama kineske vlade zbog  očekivanja drugog talasa “, rekao je.

Prošli mjesec, vodeći američki proizvođači u Kini  zaštitne medicinske opreme rekli su Bijeloj kući da im je Kina zabranila izvoz zaštitnih odjela tokom pandemije, navedeno je u izvještaju Posta.

Atrakcija