Twitter krenuo na Kinu nakon Trumpovih prijetnji - Na meti twit Lijian Zhaoa da je US Army donijela virus u Wuhan, provjerava činjenice o Kini zbog pristrasnosti

Autor  Maj 28, 2020

Twitter, pod intenzivnim nadzorom upotrebe upozorenja za provjeru činjenica, dodao je tvitovima glasnogovornika kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Upozorenje je dodano tvitovima glasnogovornika Lijian Zhaoa, u kojem je on napisao: "Možda je američka vojska dovela do epidemiju u Wuhanu", aludirajući da su donijeli virus u Wuhan.

Twitter je dodao upozorenje tek nakon dva mjeseca od objavljivanja tvita, objavio je BBC.Twitter je povukao ovaj potez usred sukoba s Bijelom kućom i nakon što su slična upozorenja dodana tvitovima predsjednika Trumpa.

Trump  je spreman potpisati izvršni nalog usmjeren na društven medije, rečeno je iz Bijele kuće, nakon eskalacije spora izmedju Trumpa i Twittera.

Ranije ove sedmice, nakon što je Twitter dodao veze za provjeru činjenica na tvitove predsjednika Trumpa, on je zaprijetio je da će "zatvoriti" društvene mreže zbog navodnih antikonzervativnih pristranosti.

Atrakcija