Uhapšena kćerka gradonačelnika Njujorka Istaknuto

Autor  Jun 01, 2020

Dok gradonačelnik Njujork Sitija Bil de Blazio poziva na mir na ulicama ovog grada, čini se da je i njegova kćerka dio problema.

Dvadesetpetogodišnja Kjara de Blazio je uhapšena u subotu naveče nakon što je njujorška policija okupljanje demonstranata na Menhetnu proglasila nelegalnim, prenose Nezavisne.

Kćerka gradonačelnika Njujork Sitija je lišena slobode zbog blokiranja saobraćaja i odbijanja naredbe da napusti lokaciju. Policijski izvori su za "New York Post" rekli da je uhapšena na mjestu paljenja policijskih automobila gdje su se sukobili demonstranti i policija.

Prilikom hapšenja Kijara nije rekla da je gradonačelnikova kćerka, ali je policiji dala adresu rezidencije. Vjeruje se da je uhapšena sat prije nego je gradonačelnik održao konferenciju za medije u kojima se zahvalio na mirnim protestima, ali i poručio da je "vrijeme da ljudi idu kućama".

Nakon što je dobila naređenje da se pojavi na sudu Kijara je puštena na slobodu, piše Russia Today, prenosi Klix.ba.

Protesti u Njujrok Sitiju traju već nekoliko dana, a obilježili su ih nasilje i krađe. Mirna okupljanja, ali i neredi širom SAD-a posljedica su ubistva Džordža Flojda koji je preminuo nakon što mu je policajac prilikom hapšenja koljenom pritiskao vrat.


Atrakcija