HR: On line nastava i za iduću godinu - Hrvatska priprema model nastave na daljinu za sljedeću školsku godinu Istaknuto

Autor  Jun 03, 2020

Ministrica obrazovanje Hrvatske Blaženka Divjak održala je konferenciju za novinare na kojoj je istaknula je da će idući tjedan predstaviti akcijski plan, model nastave na daljinu za sljedeću školsku godinu i otvoriti raspravu na tu temu.

Što se tiče obrazovne reforme rekla je da je u siječnju 2019. godine doneseno 40 novih kurikuluma, od kojih su neki mijenjali kurikulume stare 20 godine, objavio je HRT.

Istaknula je kako će se od sljedeće školske godine uvesti obvezna izborna informatika za 1-4 razrede osnovne škole.

- Obvezna izborna informatika uvedena još 2018. godine, za pete i šeste razrede, a od sljedeće školske godine imat ćemo izbornu informatiku koja će se morati nuditi u svim osnovnim školama diljem Republike Hrvatske od 1-4 razreda", kazala je Divjak, te naglasila da je u eksperimentalnim školama 95 posto učenika izabralo izbornu informatiku.

Osvrnula se i na Školu na Trećem. Istaknula je da je to bio najveći pothvat koji su imali u Hrvatskoj, te da je na njemu radilo 50-ak učitelja i nastavnika, koji su u suradnji sa stručnjacima HRT-a napravili odličan posao.

- Škola na Trećem zavšava ovaj tjedan, jer se obvezno gradivo iscpljuje i nema potrebe da se i dalje održava škola na trećem, rekla je ministrica te dodala da bi svi učenici trebali biti u školama, te da nema razloga da učenici budu kod kuće.

Atrakcija