Protest u N. Pazaru - Bolnica: U Novom Pazaru od epidemije umrlo 100 osoba Istaknuto

Autor  Jul 25, 2020

Stanovnici grada na jugu Srbije su na protestu u subotu tražili da bude objavljen tačan broj preminulih od korona virusa.

Od početka epidemije korona virusa u Opštoj bolnici, odnosno kasnije Regionalnom COVID-centru, u Novom Pazaru, preminule su 154 osobe, od čega je 100 pacijenata umrlo od posljedica infekcije korona virusom, saopćila je ta zdravstvena ustanova, po nalogu Kriznog štaba nakon špekulacija u javnosti o broju umrlih.

Prema tim podacima, od posljedica korona virusa u Novom Pazaru je preminuo 81 pacijent, u Sjenici 12, a u Tutinu sedam, prenosi Tanjug, pozivajući se na Radio-televiziju Novi Pazar.

U tom gradu je danas održan protest građana, koji su tražili da bude objavljen tačan broj preminulih od korona virusa.
Traže smjenu Mirsada Đerlaka

Na protestu je zatražana smjena koordinatora bolnice Mirsada Đerleka, bivšeg gradonačelnika, koji je postavljen kada je direktor Meho Mahmutović hospitaliziran zbog srčanih problema.

Ðerlek je po postavljenju nakon skoka broja zaraženih rekao da će dati sve od sebe da pomogne svim oboljelim sugrađanima.

Na protestu je zatražena i smjena Kriznog štaba, kao i istraga o trošenju i korištenju donacija iz zemlje i inostranstva.
Atrakcija