Najveća izraelska i banka iz Dubaija potpisale sporazum

Autor  Sep 15, 2020

Dogovor je potpisan pred uspostavljanje zvaničnih diplomatskih odnosa Izraela i Emirata.

Najveća izraelska banka objavila je da je potpisala sporazum sa najvećom bankom u Dubaiju, pred uspostavljanje zvaničnih diplomatskih odnosa Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Izrael i UAE potpisali su bankovni i finansijski memorandum početkom ovog mjeseca što je utrlo put ekonomskoj i poslovnoj saradnji dvije zemlje, podsjeća Beta, pozivajući se na AP.

Banka Hapoalim je saopštila da je sporazum potpisan sa bankom NBD Emirates prošle sedmice, prenose agencije.

Direktor te izraelske banke Dov Kotler predvodio je izraelsku poslovnu delegaciju u UAE-u prošle sedmice i sastao se sa najvišim poslovnim liderima Emirata.


Direktne transakcije u UAE-uOn je u današnjem saopštenju naveo da će sporazum omogućiti izraelskim klijentima direktne transakcije u UAE-u i drugim zemljama.

Direktor banke iz Dubaija Shayne Nelson saopštio je da će sporazum sa bankom Hapoalim „otvoriti nove mogućnosti za posao i trgovinu za naše klijente i još više ojačati našu vodeću poziciju kao povjerljivog bankovnog partnera za poslove širom MENAT (Bliski istok, Sjeverna Afrika i Turska) regiona“.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu doputovao je u Washington pred potpisivanje sporazuma o normalizovanju odnosa sa UAE-om i Bahreinom u Bijeloj kući.

Atrakcija