Total digital za djecu: Predstavljeni digitalizovani udžbenici za osnovce u RS

Autor  Sep 18, 2020

Pet digitalizovanih udžbenika za osnovnu školu koji su danas predstavljeni u Republičkom pedagoškom zavodu RS biće postavljeni na platformu i dostupni već sljedeće sedmice ili, maksimalno, do kraja septembra, rekao je vršilac dužnosti direktora Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Bojan Đenić.

Đenić je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa direktorom Republičkog pedagoškog zavoda RS Predragom Damjanovićem, rekao da digitalizacija ovih novih pet udžbenika predstavlja veliki napredak.

On je naveo da je prošle godine rađena digitalizacija jednog udžbenika, da je za ovu godinu pripremljeno pet novih, te da će za narednu godinu biti pripremljeni novi sadržaji.

“Kada će sve biti kompletirano ne zavisi samo od Zavoda za udžbenike, ali mi ćemo se truditi da bude što prije. Ima dosta drugih faktora koji utiču na završetak kompletne digitalizacije udžbenika, kao što su opremljenost škola i nastavnika”, istakao je Đenić, prenosi Srna.

Direktor Zavoda Predrag Damjanović rekao je da se u osnovnom obrazovanju u RS trenutno koristi elektronski udžbenik za geografiju i dodao da je neophodno da učenici, osim štampanih, imaju i mogućnost korištenja elektronskog udžbenika.

On je dodao da je planirano da do 2025/2026. godine škole budu potpuno opremljene informatičkom opremom i izrazio nadu da će u tom periodu postojati mogućnost da sve škole u RS, čak i područne, budu informatički opremljene, a do tada će biti korišteni i digitalizovani i štampani udžbenik.

Atrakcija