Virus na ambalaži: Kineska carina obustavila prijem ruskih proizvoda zbog virusa Istaknuto

Autor  Sep 26, 2020

Kineske carinske vlasti obustavile su na četiri nedjelje prijem uvoznih deklaracija dva broda zbog otkrivenog virusa korona.

Naime, korona virus pronađen je na uzorcima proizvoda isporučenih iz Rusije i sa spoljne ambalaže, navodi se na sajtu glavne carinske uprave.

"Rukovodeća grupa za prevenciju i borbu protiv epidemije i kontrolu ekonomske aktivnosti provincije Šandong saopštila je da je test na nukleinske kiseline uzoraka uzetih sa spoljne ambalaže i ribljih proizvoda uvezenih iz Rusije pozitivan", navodi se u saopštenju kineske carine.

U saopštenju se precizira da carinske vlasti širom zemlje, počev od subote, obustavljaju prijem uvoznih deklaracija ribarskog broda "Vladimir Staržinski LLC ROLIZ" i transportnog broda "Kristal Afrika", prenosi "Sputnjik".

Nakon ovog perioda, rok važenja dokumenata će se obnoviti, zaključila je uprava.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, Kovid-19, za pandemiju. Prema posljednjim podacima, u svijetu je do danas zaraženo više od 32,7 miliona ljudi, od čega je više od 993 hiljade umrlo.

Atrakcija