Covid radikalizacija mladih izolacijom - Britanska policija: Covid-19 i izolacija doprinose radikalizaciji mladih Istaknuto

Autor  Nov 18, 2020

Pandemija koronavirusa i društvena izolacija pridonose "užasnoj situaciji" koja mlade ljude čini izloženijima radikalizaciji, upozorila je u srijedu britanska policija.

Razina prijetnje od terorizma u zemlji podignuta je na "ozbiljnu" ranije ovaj mjesec, što je mjera opreza poslije napada u Francuskoj i Austriji. Promjena znači da je izgledno da će se dogoditi napad.

Do kraja lipnja, u razdoblju od 18 mjeseci, 17 djece je uhićeno pod sumnjom za terorističke prijestupe, uključujući i neke kojima je samo 14 godina, izjavila je protuteroristička policija.

"Postoji nagao porast broja ekstremističkih materijala online u nekoliko posljednjih godina, a zbog covida-19 rizični ljudi provode više vremena izolirani i online, s manje zaštitnih faktora koje omogućavaju škola, zaposlenje, prijatelji i obitelj", rekao je Neil Basu, nacionalni šef britanske policije za borbu protiv terorizma, prenosi Hina.

"Po mome mišljenju, to je užasna situacija, jedna od onih koje ne možemo predvidjeti, a od koje možemo osjećati učinke mnogo nadolazećih godina."

Predstavljena je u srijedu nova web stranica www.actearly.uk, koja bi se trebala pozabaviti ovim problemom.

Atrakcija