Tulum u Svjetskom muzeju atrakcija: RTL-ov prilog sa snimkom o tulumu u Covid bolnici u Zagrebu uvršten u Svjetski muzej atrakcija

Autor 

"Svjetski muzej  atrakcija"  uvrstio je prilog emitovan u informativnom programu RTL Hrvatska o tulumu u Covid bolnici u Zagrebu u svoju prvu postavku.
Snimak i prilog emitovani su 22.1.2021. godine

Prilog novinarke Ružice Đukić izazvao je ogromnu pažnju javnosti u Hrvatskoj i regionu i otvorio nove dileme  o postupanju zdravstvenog sistema i prema pandemiji i prema gradjanima a posebno se ističe poentiranje u završnici priloga: „Dok je građanima zabranjeno u vlastitom domu okupljanje više od deset osoba i to iz najviše dva kućanstva, a propisane su i kazne, u bolnici koja skrbi baš o Covid bolesnicima o tome, očito ne brinu.„
Nekoliko dana kasnije je objavljeno u medijima da su u Hrvatskoj trajno zatvorila 1098 kafića zbog uvedenih mjera protiv koronavirusa, zbog čega prilog RTL-a sa snimkom tuluma iz KB Dubrava  dodatno dobija na atraktivnosti.

Ovim uvrštenjem  RTL Hrvatska je ponijeo oznaku „U svjetskom muzeju atrakcija“ & In the Worlds museum of  attractions“ te je može službeno istaknuti u svom programu ili u svojim promo aktivnostima.


O Svjetskom muzeju atrakcija (Worlds museum of attractions)

Svjetski muzej atrakcija djelovaće po inovativom modelu rada u formatu Muzeja-oznake i dodijeljivaće oznake i titule tokom pandemije za uvrštene sadržaje.
 
Svjetski muzej  atrakcija (Worlds museum of attractions) započeo je sa uvrštavanjima za svoje prve postavke i Liste na razinama država, regiona, gradova. Djelovanje ovog muzeja tokom pandemija koronovirusa u 2021. godini bazirat će se isključivo na inovatnom modelu rada i dodjeli titule  i oznake „U  Svjetskom muzeju atrakcija“, što će biti plasirano putem saopćenja za javnost / medije.
Svjetski muzej atrakcija će redovno obavještavati medije i javnost tokom prvog paketa uvrštenja koji je započeo na današnji dan.
Svjetski muzej  atrakcija je specijaliziran za tretman ukupnosti pojma „atrakcija“ koji uključuje svaki domet  u atraktivnosti u bilo kojem podrućčju djelovanja, a to znači da uključuje i osobe, događaje, umjetnike, medije, političke atrakcije,  brandove i sve aspekte i „kategorije“ u društvima,  ... Osnivač Svjetskog muzeja atrakcija je agencija Atrakcija.

Atrakcija