Papa Franjo zatvorenicima poslao 15 tisuća sladoleda Istaknuto

Autor  Sep 08, 2021

Tijekom jednog od najtoplijih ljeta u talijanskoj povijesti papa Franjo je zatvorenicima dvaju rimskih zatvora poslao 15.000 sladoleda, objavio je u utorak Vatikan.

U priopćenju papina Ureda za dobrotvorne akcije stoji da su sladoledi poslani u dva zatvora, Reginu Coeli na rijeci Tiber u središtu grada i u moderni zatvor Rebibbia koji se nalazi u rimskome predgrađu.

U njegovo ime onamo ih je dostavio jedan od najmlađih papinih kardinala, 57-godišnji Poljak Konrad Krajewski, zadužen za pomoć siromašnima, prenosi Hina.

Reuters podsjeća da je Krajewski od 2013. po Franjinu nalogu organizirao postavljanje punktova za liječničku pomoć i održavanje higijene za beskućnike nedaleko od Vatikana.

Ured za dobrotvorne akcije je objavio i da je Vatikan tijekom ljeta stanovništvu Madagaskara poslao aparat za kompjutoriziranu tomografiju vrijedan 600 tisuća dolara, kao i 2,37 milijuna dolara pomoći za obnovu medicinskih ustanova u trima neimenovanim afričkim državama.

U cijeloj su Italiji temperature ovo ljeto bile neuobičajeno visoke. Na Siciliji je u kolovozu izmjereno čak 49 Celzijevih stupnjeva. Vjeruje se da je riječ o najvišoj ikada dosad evidentiranoj temperaturi u Europi.