Kako je biti Hobit - Poslastičar obožavalac "Gospodara prstenova", živi kao Hobit Istaknuto

Autor  Sep 22, 2021

Nikolas Đentile, tridesetsedmogodišnji ljubitelj Tolkinove fantazije, odlučio je da učini više od čitanja o životu svojih omiljenih likova, Hobita, pa je i sam počeo da živi kao Hobit.

Đentile, po zanimanju poslastičar, odrastao je čitajući Tolkinove knjige i gledajući popularnu trilogiju "Gospodar prstenova". Oduvijek je bio ljubitelj fantastike, ali u jednom trenutku čitanje i zamišljanje svijeta i likova koje je toliko volio više nije bilo dovoljno.

Nikolas je bio umoran od doživljavanja tuđih avantura, te je odlučio da bude lik u svojoj ličnoj avanturi - da počne da živi kao Hobit.

"Prije nekog vremena shvatio sam da mi knjige i filmovi više nisu dovoljni da zadovoljim svoju strast prema žanru fantazije", rekao je Nikolas za "Gardijan".

Godine 2018. kupio je dva hektara zemlje u brdovitom selu Abruzo, u centralnoj Italiji, i započeo izgradnju sopstvene kuće, baš kao za Hobita.

On i njegova porodica od tada žive tamo, obučeni kao Hobiti, plešući, pjevajući i spremajući domaća jela. Toliko su se zabavljali da su poželjeli da prošire svoju priču i privuku i druge zaljubljenike u epsku fantastiku.

Nikolas nije otkrio koliko su koštali njegova hobitska kuća i zemljište oko nje, ali je rekao da je na njih potrošio gotovo svu životnu ušteđevinu.

Sada želi da prikupi oko 1,7 miliona dolara kako bi izgradio hobitsko selo u punoj veličini pod nazivom "Gentile County".

"Cilj ovog projekta nije stvaranje profita. Da sam htio da se obogatim, uložio bih u bitkoin. Sve što želim je da upoznam ljude poput sebe, koji imaju istu magiju u očima i ljubav prema jednostavnim stvarima u životu, i koji s vremena na vrijeme uživaju u večeri sa prijateljima i avanturi u šumi", pojašnjava on.

Italijanski Hobit iz stvarnog života dokumentuje svoj hobitski život na Instagramu, gdje redovno objavljuje fotografije i video-zapise za druge ljubitelje Tolkinovog fantastičnog univerzuma.

Izvor: Agencije