Glumac počasni komadant - Daniel Craig počasni komandant britanske mornarice, kao agent 007 Istaknuto

Autor  Sep 24, 2021

Glumac Daniel Craig imenovan je za počasnog zapovjednika britanskih kraljevskih mornarica i tako je dobio isti čin kao i njegov lik na velikoj platni - James Bond, priopćio je danas britansko Ministarstvo obrane.

Imenovanje Craiga dolazi nekoliko dana prije britanske premijere novog filma o čuvenom agentu 007 "No Time To Die".

"Daniel Craig poznat je po tome što je bio zapovjednik Bonda posljednjih 15 godina - pomorski oficir koji obezbjeđuje Britaniju u misiji širom svijeta", rekao je admiral Tony Radakin.

Admiral je rekao da prava kraljevske mornarice radi svaki dan, koristeći tehnologiju i vještine na isti način kao i ja James Bond.

Craig (53) izjavio je da se osjeća počastvovano i privilegirano tim imenovanjem.

Počasni oficiri su ambasadori Kraljevske mornanice koji pomažu u promociji mornarica u svijetu.

Craig se prije uručenja počasti sastao sa komandantom Francesom Bondom koji radi u štabu Kraljevske mornarice u južnoj Engleskoj.

"Kolege se šale da sam ja onaj pravi Bond, ali nisam zamišljao da ću jednog dana upoznati glumca koji igra Jamesa Bonda", rekao je komandant Bond.

U najnovijem filmu, koji bi trebao biti posljednji za Craiga, čuveni agent 007 prestao je s aktivnostima u tajnoj službi i konačno uživati ​​u mirnom životu na Jamajcima. Međutim, njegov se duševni mir brzo prekida kad njegov stari prijatelj iz CIA-e Felix Leiter dođe da ga zamoli za pomoć.

Zlikovca u filmu igra Amerikanac egipatskog porijekla Rami Malek koji je 2019. godine osvojio Oscara za najboljeg glumca za ulogu pjevača rock grupa Queen Freddieja Mercuryja.

Glavnu pjesmu filma "No Time To Die" izvodi mlada američka pjevačica Billie Eilish.

IZVOR: Agencije, Beta, AFP