Šok bombe i sirene u S. Mitrovici Istaknuto

Autor  Okt 13, 2021

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više trgovina u Sjevernoj Mitrovici i okolnim mjestima, i na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raksrnice.

Kako javlja portal Kosovo Sever policija je na više mjesta u gradu, okupljeni su građani, zavija sirena neprekidno od nečega pijre 9 sati čuju se detonacije od tzv. šok bombi. Na snimkama koje su objavljene na Twitteru uz skandiranje "Srbija, Srbija" može se vidjeti i da je zapaljeno jedno vozilo.

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u "ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju kaznenih djela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Kako se navodi u saopštenju, "akcija se sprovodi u regiji Prištine, Peći, Južne i Sjeverne Mitrovice".

"Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe. Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radničkih kosovskih policija i carine, do sada je zaplijenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz ", tvrdi se u saopštenju.

Izvor: federalna.ba