Big Dream Project u Beču - Prikuplja se 100.000 snova iz svijeta

Autor  Jan 18, 2022

U okviru evropske premijere projekta "Veliki san" 25. novembra će u Beču biti predstavljena umjetnička instalacija o temi vizualizacije utopijskog svijeta 2030. godine.

"Veliki san" ima za cilj da prikupi 100.000 snova iz cijelog svijeta do kraja godine. Potom će 50 međunarodnih umjetnika stvoriti djelo u obliku mozaika i video instalacije. Do sada je prikupljeno 40.000 snova, koji će biti prikazani na dva događaja, jedan u MuseumsQuartier u Beču, 25. novembra, a drugi u New Yorku.

Svi zainteresovani, koji svoje vizije svijeta 2030. godine žele podijeliti s drugima, to mogu učiniti putem webstranice www.big.drea.me/ i #taketwoplanet do 31. decembra.

- Raduje me što će projekat svoju evropsku premijeru imati u MuseumsQuartier-u. Bečka muzejska četvrt nije samo mjesto gdje možete doživjeti izvanrednu umjetnost, već i mjesto gdje se možete opustiti, uživati i sanjati, a to je trenutno važnije nego ikad - izjavio je direktor MuseumQuartier-a Christian Strasser.

Projekat je prvi put pokrenut u Tel Avivu 2017. godine, kada su snovi o budućnosti Bliskog istoka pretvoreni u umjetničko djelo, a to je učinjeno uz pomoć prostirki za jogu na kojima su se ljudi mogli sastati radi zajedničke vježbe. Akcija se prenosila uživo širom svijeta, saopćeno je iz EurocommPR.

iZVOr: Fena