Trump dolazi u Srbiju?

Autor  Jun 04, 2019

- Dačić očekuje da će američki predsednik Donald Tramp doći u Srbiju, ali navodi da od procene njegove administracije zavisi kada će se to dogoditi, javlja Tanjug.

"Oni će odlučiti da li je bolje da dođe dok još traje rešavanje pitanja odnosa Beograda i Prištine ili kad dogovor već bude na stolu", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Blic", koji je objavio tekst o tome da li je vreme da Tramp dođe u Srbiju.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je Trampov dolazak u našu zemlju usko povezan sa dešavanjima na međunarodnoj sceni.

"To je svima jasno i nije iznenađenje. Za očekivati je da ćemo ga ugostiti u Beogradu, ali je stvar procene njegove administracije kada to treba da se desi", rekao je Dačić.

"Blic" ističe da je Srbija jedna od tri zemlje u Evropi i 68 u svetu koje od 1991. godine nije posetio nijedan američki predsednik i podseća da je poslednji šef Bele kuće u Beograd bio Džimi Karter 1980. godine.

Kako precizira, od cele Evrope, nijedan predsednik SAD u poslednjih 28 godina nije bio samo u Srbiji, Moldaviji i Crnoj Gori.

Podseća i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio poziv Trampu da poseti Srbiju još u septembru 2017. godine, prilikom susreta u Njujorku, u okviru Generalne skupštine UN.


Atrakcija