Konaković: Ovo se ne viđa često, SBB na odgovornost pozvao jednog od svojih najboljih kadrova

Autor  Jul 01, 2019

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elemedin Konaković se, nakon što je danas uputio pismo predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, u kojem je iskazao podršku njegovom zahtjevu da on i premijer KS Edin Forto hitno zaustave isplatu 200.000 KM fantomskom Institutu za kulturu i umjetnost, oglasio i na svom Facebook profilu.

- Ideja o osnivanju Instituta za kulturu i umjetnost datira od 2017. godine. U stenogramima sa sjednice Skupštine na kojoj se usvajao budžet za 2018. se mogu pročitati odgovori na pitanja koja su i danas aktuelna - napisao je Konaković.

Kako je kazao, ideja je bila da se zajedno sa višim nivoima vlasti uspostavi novo tijelo koje bi doprinijelo razvoju kulture i umjetnosti, tako su predložili iz ministarstva. U međuvremenu su se neke stvari promijenile, Udruženje je osnovano na kantonalnom nivou.

- Sasvim primjerenim smatram pitanja javnosti i medija o osnivačima i ovlaštenim osobama, te o osobama koje su u rodbinskim vezama sa članovima političkih stranaka - ističe Konaković.

Da bi se stvari mijenjale, smatra on, ništa ne smije ličiti na procese protiv kojih smo ustali

- Odgovoran je čin pismo predsjednika SBB-a koji na odgovornost javno poziva jednog od svojih najboljih kadrova. Ni to nismo viđali često - ističe on.

U svom postu Konaković je dalje istakao i kako mu ne smeta činjenica da je zbog ove teme nezapaženo prošlo nekoliko informacija o dešavanjima u ZOI 84, zapošljavanju 16 osoba dan pred smjenu direktora bez saglasnosti Vlade, te još neke. Ima vremena, pričat ćemo - podvukao je.

- Od početka mandata šestorke smo imali nekoliko “slučajeva”, paušal koji premijer nije ni uzeo, a svi smo ga naružili (opravdano), slobodan dan za Dan žena o kojem se pričalo, a sad i 200.000 KM udruženju kojeg su osnovali uposlenici ministarstva - poručuje Konaković.

Kako je kazao, o svakoj se temi javno i otvoreno govorilo i nisu se slijepo branili članovi šestorke koji radeći svoj posao i pogriješe.

Atrakcija / Avaz

  1. Najnovije

Kalendar

« Januar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31