Izetbegović: SDA i SBB u novoj Vladi KS

Autor  Jul 05, 2019

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je danas Kantonalni odbor SDA, gdje se, između ostalog, osvrnuo na mogućnost rekonstrukcije Vlade KS-a. Na upit kako komentira očitovanje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića o posljednjim dešavanjima u Vladi KS-a, odnosno njegov mogući izlazak iz ove vlade, Izetbegović je kazao kako je očigledno riječ o nefunkcionalnoj vladi, objavilo je Oslobođenje.


- Kod gospodina Radončića se osjeća zasićenje izostankom rezultata u ovom pilot-projektu kojeg drži međunarodna zajednica u KS-u. To je vlast koja se pokazuje neefikasnom. U vrlo kratkom roku su pokazali da su skloni korupciji, namještanjima sebi bliskim kadrovima, firmama u kojima imaju udjele. Još je gori problem što ima puno priče, a što nema rezultata, što se ne vidi ništa od onoga o čemu su pričali, da je zaista pokrenuto, te što ne daju nižim nivoima da realizuju projekte i što koče projekte, izjavio je Izetbegović.

Izetbegović je kazao da je najopasniji problem što su spremni da uđu u trgovinu kada je riječ o nečemu čime se ne trguje, a to je istina o nečemu što se desilo u BiH i Sarajevu između 1992. i 1995.

- Svi građani koji su bili u Sarajevu jako dobro znaju šta se tu desilo. To je bio opkoljeni grad u kojem su ubijani civili i djeca i ne može se trgovati da bismo se dopali nekim strancima i tražiti najmanji zajednički sadržalac, naveo je Izetbegović.

Upitan da li će SDA i SBB činiti novu kantonalnu Vladu u KS-u, Izetbegović je odgovorio potvrdno, objavilo je Oslobođenje

- Možda će to biti posljednja stvar ili će biti u paketu s Vijećem ministara i federalnom Vladom, dodao je.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Januar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31