Pompeo: Srebrenica bolno poglavlje u evropskoj istoriji

Autor  Jul 11, 2019

Danas obilježavamo 24. godišnjicu genocida u Srebrenici. Američki narod se pridružuje u solidarnosti s građanima Bosne i Hercegovine u sjećanju na više od 8.000 nevinih žrtava, poručio je državni sekretar Sjedinjenih Država Mike Pompeo.

“Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji nikada ne smije biti poricano ili zaboravljeno. Mi smo čvrsto uz one koji i dalje traže pravdu. Potvrđujemo našu stalnu podršku onima koji rade na poštovanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još uvijek nisu dočekali svoj konačni smiraj”, naveo je Pompeo u saopćenju za javnost.

Pompeo je rekao da nas tragični događaji iz prošlosti podsjećaju na potrebu da radimo zajedno za bolju budućnost, za stabilnu, prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, državu svih njenih građana.

“Sjedinjene Države ostaju pouzdan partner narodu Bosne i Hercegovine. Danas, dok se sjećamo žrtava, potvrđujemo našu predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijelom regionu i čineći sve da se ovakve tragedije više nikada ne ponove”, poručio je Pompeo.

Atrakcija / agencije