Reagovao Grubeša na prozivanje SDA

Autor  Jul 27, 2019

Ministar pravde BiH Josip Grubeša ekspresno je reagirao  nakon  sjednice glavnog odbora SDA na kojoj je bio direktno prozvan.

Tužno je da SDA ne podržžava privođenje kraju sudsko procesuiranje postupaka ratnih zločina i da im nije u interesu ni vladavina prava ni pravna država, a samo o tomu pričaju.

Državna Strategija za procesuiranje ratnih zločina nije vlasništvo Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine nego je u njezinoj izradi sudjelovala radna skupina sastavljena od stručnjaka, a podržali su je i međunarodni promatrači te predstavnici Europskoga povjerenstva, 

Nije moguće da su svi oni propustili vidjeti da strategija ima nedopustive ciljeve, a da je to uspjelo samo predstavnicima SDA.

Strategija se ne bavi brojem predmeta već metodama na temelju kojih će se određivati koji sud će koje predmete procesuirati, a s ciljem da se rastereti Sud BiH kako bi mogao procesuirati samo najsloženije predmete.

Nepoznato je porijeklo ovih smiješnih podataka kojima SDA pokušava obmanuti javnost i stati u obranu počinitelja ratnih zločina, te im omogućiti da se izvuku od sudskih procesa jer njihovi predmet, prema sadašnjim pokazateljima, nikada neće doći pred lice pravde.

Atrakcija