"Milanović za BiH opasniji od Kolinde" Istaknuto

Autor  Avg 06, 2019

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dao je intervju hrvatskom tjedniku "Nacional" u kojem je odgovarao na pitanja vezana za nedavnu "razmjenu vatre" sa hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović povodom njenih navodnih izjava u Izraelu

"Nije tačno da sam reagirao oštro, a osobito ne nediplomatski", kazao je Komšić objašnjavajući šta je on tim povodom poduzeo, prenosi Slobodna-bosna.ba

"Pozvali smo veleposlanika Republike Hrvatske. U jednoj demokratskoj atmosferi razmijenjena su mišljenja. Po ko zna koji put s naše strane je upućen poziv da razgovaramo o svim otvorenim pitanjima. Ponavljam, nismo nimalo oštro reagirali. Građane Bosne i Hercegovine već godinama unazad vrijeđaju iste, ili slične tvrdnje, dira im se u dostojanstvo, čast. Nikome nećemo dopustiti da to radi."

Na novinarsko pitanje da li očekuje pozitivne promjene u odnosima BiH i Hrvatske ukoliko na predsjedničkim izborima u toj zemlji pobijedi Zoran Milanović, kao i da li je u kontaktu sa Milanovićem, Željko Komšić je odgovorio:

"U svakom slučaju, mora doći do pozitivne promjene u odnosu Hrvatske prema Bosni i Hercegovini, neovisno o tome ko će pobijediti na izborima. Ako do toga ne dođe, mogu reći da je u tom slučaju Milanović opasniji od Kolinde. On je mudriji i prepredeniji. Nismo zaboravili da je upravo za vrijeme vladavine Milanovića, iako to nije bila predsjednička funkcija, malo falilo da u dogovoru sa tom politikom u BiH, dođe do nekih rješenja koja su bazirana na etničkim, a ne europskim principima. Milanović je vrlo ozbiljan i opasan igrač“, kazao je Željko Komšić.


Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Januar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31