RS izlazi iz vojne neutralnosti?! Istaknuto

Autor  Avg 06, 2019

Narodni slobodarski pokret Srbije izražava duboku zabrinutost zbog sporazuma o pravljenju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, a kojim je naznačeno da Republika Srpska pristaje na dalje NATO integracije, saopćila je Informativna služba Narodnog slobodarskog pokreta Srbije

Sporazum o pravljenju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, a kojim je naznačeno da Republika Srpska pristaje na dalje NATO integracije, predstavlja direktno kršenje statusa vojne neutralnosti koju je Republika Srpska proklamovala po ugledu na Srbiju što može da bude uvod u mnogo šire geopolitičke promene u našem regionu, ističe Narodni slobodarski pokret Srbije.

Podsjeća da je do 2012. godine postojao prećutni dogovor vlasti u Beogradu i Banjaluci o tome da Republika Srpska bude neka vrsta ledolomca za NATO integracije i da je Srbija u tim integracijama prati. Od tada pa praktično do jučerašnjeg dana ova doktrina je promenjena na mnogo logičniju i po srpski nacionalni interes bolju poziciju po kojoj je Republika Srpska odlučila da u pogledu NATO pakta sledi Srbiju, a to je značilo održavanje pozicije vojne neutralnosti.

- Ono što se postavlja kao pitanje je to da li ovaj politički zaokret vlasti u Republici Srpskoj znači pomeranje i u poziciji vlasti u Srbiji? I ono što je ključno, da li se posle ovog dogovora Bosna i Hercegovina u svom punom kapacitetu uključuje u pritisak da Srbija potpiše sporazum sa tzv. Republikom Кosovo čime se otvara put ka brzom procesu podpadanja pod puni NATO protektorat čitavog regiona - pita NSP Srbije.

Informativna služba Narodnog slobodarskog pokreta Srbije


Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31