HNS: Hitno imenovati mandatara - kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara

Autor  Avg 09, 2019

Hrvatski narodni sabor pozvao je Predsjedništvo BiH i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitno održavanje sjednica kako bi imenovali kandidata za predsjedavajućeg budućeg saziva Savjeta ministara.

HNS je apelovao na odgovorno provođenje dogovorenih Principa za formiranje vlasti budućih partnera na nivou BiH, te podsjetio da dogovoreni rok od 30 dana već polako teče, prenosi Srna.

HNS je u saopštenju istakao da je nužno pokretanje usaglašenog procesa uspostavljanja vlasti, kao i redovno funkcionisanje svih institucija BiH, prije svega Savjeta ministara, kao i uspostavljanje funkcionalnog rada Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

- Uz ostvareni konkretni napredak, Hrvatski narodni sabor apeluje na nastavak saradnje i dijaloga, političko promišljanje, kao i spremnost na ulaganje zajedničkih napora u prevladavanju svih ekonomskih, privrednih, bezbjednosnih i niza drugih izazova u BiH - navedeno je u saopštenju.

HNS je pozdravio napore približavanja političkih stavova, provođenje dosljedne politike i poštivanje Ustava i zakona.

- Kako bi se hitno krenulo u rješavanje svih otvorenih pitanja i kriza u BiH, HNS se zalaže za uvažavanje stavova i interesa konstitutivnih naroda i svih ostalih naših građana. Uz naglašenu stabilnost, moramo nastaviti reformske procese i ubrzati proces približavanja BiH kandidatskom statusu, kao i punopravnom članstvu BiH u EU - istakli su iz HNS-a.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Januar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31