Mandatar ovisi o Džaferoviću - Komšić odgovorio Dodiku: Ako nema ANP-a, nema ni mandatara, ali rekao da je on 1/3 Predsjedništva

Autor  Avg 13, 2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je, pojašnjavajući sporazum trojice lidera o formiranju državne vlasti, za srbijanski Tanjug kazao da Godišnji nacionalni plan (ANP) neće biti poslan u Brisel, te da nema NATO puta u BiH.

„Što se mene tiče, ANP i mandatar (za sastav Vijeća ministara BiH), su jedno pitanje“, rekao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Na pitanje da li, ukoliko nema ANP-a, nema ni mandatara, Komšić je pojasnio:

„Što se mene tiče! Ali, ja sam samo 1/3 Predsjedništva BiH“.

Na konstataciju da je bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović ranije izjavio kako neće glasati suprotno od predsjedavajućeg Predsjedništva, Komšić je to potvrdio.

„Da, tako je rekao“, kratko je odgovorio Komšić.

Nema puta BiH u NATO, poručuje član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u odgovor na špekulacije da je dogovorom sa Bakirom Izetbegovićem (SDA) i Draganom Čovićem (HDZ) odustao od politike vojne neutralnosti RS.

Godišnji nacionalni plan reformi (ANP), koji je korak ka integraciji BiH u NATO, neće biti poslat u Brisel, jer se RS protivi ulasku BiH u taj vojni savez i ne želi nivo saradnje koji bi bio veći od onog koji trenutno ima Srbija, izjavio je Milorad Dodik za srbijanski Tanjug.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30