Zabraniti Komšiću ulaz u RS Istaknuto

Autor  Avg 28, 2019

Udruženje građana Istočna alternativa Republike Srpske smatra da bi trebalo sankcionisati govor mržnje hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i, kako su ocijenili, ostrašćenom srbomrscu zabraniti ulazak u Republiku Srpsku.

Ovo udruženje građana najoštrije je osudilo jučerašnju izjavu Komšića koji prijeti ratom i nestankom svih Srba koji ne prihvataju nametanje stavova političkog Sarajeva, odnosno SDA čiji je on, kako kažu, trabant, prenosi RTRS.

Istočna alternativa u saopštenju ukazuje da su neprihvatljive Komšićeve prijetnje srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji, u skladu sa ustavnim obavezama, zastupa interese Republike Srpske i srpskog naroda koji ga je izabrao, javlja Srna.

- Ozbiljna je prijetnja da oni, koji se zalažu za vraćanje nadležnosti koje su nezakonito oduzete Republici Srpskoj, što čvrsto zastupa Dodik, mogu da "završe u Hagu i pod zemljom", kao i oni koji su se 1992. godine borili za Republiku Srpsku - navode iz ovog Udruženja, ocjenjujući da je to prijetnja svakom Srbinu koji se protivi stavovima Komšića i "njegovih mentora" iz SDA zahvaljujući kojima je izabran u Predsjedništvo.

Udruženje građana Istočna alternativa ocijenilo je da je Komšićeva izjava poziv na rat koji priziva sa ciljem istrebljenja srpskog naroda, ali zaboravlja da rat ne bira žrtve.

Istočna alternativa - Foto: RTRS

Atrakcija