Čović: Herceg-Bosnom smo stvorili BiH

Autor  Avg 29, 2019

''Hrvatska Republika Herceg-Bosna je osnov opstanka i postojanja hrvatskog naroda u BiH'', rekao je Čović.

''Za nas Hrvate u Bosni i Hercegovini, ali mogu slobodnu reći i za cijelu Bosnu i Hercegovinu i za sve druge, Hrvatska Republika Herceg-Bosna je osnov opstanka i postojanja hrvatskog naroda u BiH, odnosno osnov naše opstojnosti, našeg političkog života i djelovanja te funkioniranja cijele BiH'', rekao je u u srijedu Mostaru prilikom obilježavanja 26. obljetnice utemeljena HRHB predsjednik HDZ-a BiH u HNS-a Dragan Čović, prenosi Dnevnik.ba

Rekao je da je akademija održana u Mostaru bila odlična prilika za podsjećanje na povijesne trenutke. ''Mnogi griješe u procjenama povijesti i i zbog toga je dobro podsjetiti se svih povijesnih vrijednosti, što smo večeras i učinili'', rekao je Čović. Ono što su, kaže, radili 1993. godine, uvelike je utjecalo na stvaranje BiH.

''Stvaranjem Herceg-Bosne stvorili smo Bosnu i Hercegovinu, jer ono što imamo definirano u BiH kroz Ustav, Daytonski ustav i konstutivnost i jednakopravnost samo su nadomjestak HRHB'', rekao je Čović.

Dodao je kako se nada da će svi to znati cijeniti.

''Uvjeren sam da ćemo svi o znati baštiniti i cijeniti sve navedeno i da ćemo na tim temeljima graditi suvremenu, modernu i europsku BiH'', zaključio je lider HDZ-a BiH.

Atrakcija