SNSD i HDZ izglasali Denisa Zvizdića

Autor  Sep 05, 2019

Damir Arnaut, SBB-ov poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine govorio je o političkoj situaciji u BiH ali i o šteti koju nanosi nerad državnog parlamenta, objavila je N1.

"Ogromna šteta, samo ja sam predložio četiri zakona u ovom mandatu. Mogli smo smanjiti otpremnine, mogli smo olakšati samohranim roditeljima, mogli smo zaštititi novinare, mogli smo uvesti red u pravosuđe. Sve to trpi. Trpi koridor Vc, trpi autoput u RS-u", kazao je Arnaut te dodao:

"Užasno je frustrirajuće, ja devet mjeseci, ne samo ja, mnogi potenciramo, pišemo zakone, pišemo inicijative ali naša zakonska rješenja se ne mogu usvojiti dok Dom ne zasjedne."

Komentarisao je situaciju u kojoj je Denis Zvizdić na čelu i izvršne i zakonodavne vlasti u državi:

"Bilo je glasanje 6. decembra za ta tri člana Kolegijuma. Jedino kada je u pitanju bošnjački član došlo je do preglasavanja. Denis Zvizdić imao je devet, Nermin Nikšić 11 bošnjačkih glasova, izabran je samo zato što su SNSD i HDZ glasali za njega. HDZ govori o nelegitimnosti Željka Komšića, a on je preglasavanjem Bošnjaka izglasao Denisa Zvizdica."

Atrakcija