Džaferović o pokušaju Hahna

Autor  Sep 06, 2019

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je uoči sjednice Glavnog odbora SDA govorio za medije te objasnio detalje razgovora između evropskog komesara Johannesa Hahna i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"Ja prije svega želim da se zahvalim administraciji EU i komesaru gospodinu Hahnu na volji i želji da se BiH pomogne da izađemo iz ove situacije. Na tom tragu, postojala je volja i još postoji kod gospodina Hahna da posreduje u odnosima BiH kako bismo razriješili krizu. Obavljen je telefonski razgovor sa predsjedavajućim Komšićem i razgovarano je o mogućnosti održavanja sastanka u Briselu", kazao je Džaferović, objavila je N1.

Dodao je da je o svemu razgovarao sa Željko Komšićem, te da su istog mišljenja i stava.

"Gospodin Komšić je mene upoznao o tome i nas dvojica smo istog mišljenja i stava da problem nije uopće u nama, ali je potrebno da se ispoštuje odluka Predsjedništva i dostavi ANP kako bi se formirala vlast. Također smo mišljenja i to je gospodin Komšić napisao Hahnu da je problem u gospodinu Dodiku koji otvoreno kaže da neće da poštuje zakon o odbrani, odluku Predsjedništva. Rekao mu je da treba da razgovara sa Dodikom prvo, te da s njim vidi postoji li mogućnost približavanja stavova i da onda odemo u Brisel. To je ono što se dešavalo i o čemu smo razgovarali", poručio je Džaferović uoči sjednice GO SDA.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Septembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30