Medvedev 20. oktobra u Beogradu?

Autor  Sep 09, 2019

Ruski premijer Dmitrij Medvedev mogao bi da bude gost na obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, u kome su učestvovale i jedinice sovjetske Crvene armije, pišu "Večernje novosti".

List u današnjem broju podsjeća da je mogućnost da Srbija uskoro bude domaćin još jednom visokom ruskom zvaničniku najavio je za vikend predsjednik Aleksandar Vučić poslije razgovora s ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan-Harčenkom, prenosi Tanjug.

"Novosti", međutim, navode da posjeta ruskog zvaničnika još nije potvrđena i dodaju da , prema njihovim informacijama, postoji mogućnost da dolazak Medvedeva "ne bude tačno na Dan oslobođenja, već možda neki dan kasnije kako bi se povezala dva važna datuma - 20. oktobar i dan kada je Beograd oslobođen u Prvom svjetskom ratu, 1. novembar.

"Dolazak Medvedeva u Srbiju bila bi dobra prilika da ruski premiijer i srpski državni vrh razmotre sva pitanja od interesa za saradnju dve države, od političkih, privrednih do vojnotehničkih", ocjenjuje beogradski dnevnik.

Medvedev je, podsjeća još list, prije 10 godina već u Srbiji, tada kao predsjednik Rusije, kada se obilježavala 65. godišnjica oslobođenja Beograda.

Atrakcija