Čović: Ubrzo do formiranja VM

Autor  Sep 12, 2019

"Nastojao sam informirati našeg gosta kako ipak vjerujem da bi moglo ubrzo doći do formiranja Vijeća ministara BiH, koliko god i za to ne bi bilo danas možda nekih posebnog razloga", kazao je lider HDZ BiH nakon današnjeg sastanka s bivšim visokim predstavnikom u BiH, Miroslavom Lajčakom, objavio je Dnevnik.ba

"Gospodin Lajčak, njegova ekselencija, je naš gost u BiH i bila je prilika razgovarati o onome što radimo kako bismo otklonili probleme u uspostavi vlasti i dominantno EU integracijama. Tu su nam stajališta potpuno usuglašena, nema drugog puta do euroatlanskog puta. Moramo napraviti vidne reforme koje se moraju prepoznati u našoj agendi i kada je u pitanju ekonomsko-socijalni smisao našeg funkcioniranja izvršne, zakonodavne i općenito vlasti", kazao je Čović nakon sastanka i dodao:

"Nastojao sam informisati našeg gosta kako ipak vjerujem da bi moglo ubrzo doći do formiranja Vijeća ministara BiH, koliko god i za to ne bi bilo danas možda nekih posebnog razloga".

Upitan na bazi osnovi čega gaji optimizam, Čović je kazao:

"Optimizam je dio mog političkog djelovanja. Nadam se, nakon subote i završavanja nekih političkih procesa, primarno mislim na Kongres SDA, da ćemo krenuti intenzivnije razgovarati o nekim pitanjima kako bi profunkcionirala vlast na svim razinama".

Atrakcija