Kolinda ponizila Predsjedavajućeg PBiH: Nije relevantan u međudržavnim odnosima

Autor  Sep 29, 2019

Ured predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagirali su na izjave predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. Na sastanku s posebnim izaslanikom glavnog tajnika UN-a u New Yorku rekao je da se u Hrvatskoj niječe činjenica da je u razdoblju kvislinške Nezavisne Države Hrvatske počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima, jednako kao što i bosanski Srbi odbijaju priznati genocid u Srebrenici, objavio je HRT.

- Hrvatima nametnuti član Predsjedništva Željko Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata BiH, stoji u izjavi iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske za medije.

Na sastanku s UN-ovim dužnosnikom u New Yorku Komšić je, prema citatu iz njegova ureda, istaknuo "apsurdnu činjenicu da se sa začuđujućom upornošću i dan danas u entitetu Republika Srpska institucionalno niječe genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju, ali i da se, prije svega u susjednoj Hrvatskoj, kroz javno i političko djelovanje pojedinaca niječe zločin genocida nad Srbima, Romima i Židovima u Drugom svjetskom ratu u sklopu kvislinške tvorevine NDH".

Ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ocjenjuje da Komšić "u nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protuhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman nego nije ni relevantan sugovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome.

"Gospodin Komšić je zapravo zlorabio govornicu Opće skupštine Ujedinjenih naroda jer je iznosio vlastite stavove i nije imao suglasnostt tročlanog predsjedništva što je uobičajena praksa i običaj. Njegov narativ je njegov osobni stav."

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Januar 2020 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31