Za desetak dana novi sastanak sa SDA

Autor  Okt 02, 2019

Razgovori koje vodimo posljednjih dana ukazuju na to da će se naći kompromis da Savjet ministara BiH, pa time i Parlamentarna skupština BiH, profunkcioniše, izjavio je danas u Širokom Brijegu Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Dodao je kako “nema nijednog razloga da to ne uradimo, a da ova politička nadmudrivanja koja smo lagano opteretili nekim drugim temama ostavimo”.

– Činjenica je da ćemo ovih dana imati uspostavu institucija Evropske unije, čuli ste već da se razmišlja da se da ovaj prvi pristup uključenja u raspravu u sistem Evropske unije i Albaniji i Makedoniji, mi smo s tim računali ima godinu dana, drugim riječima, da se razumijemo, bojim se da, ako BiHa to propusti, onda smo u velikim problemima i niko nam ništa neće pokloniti, a od nas se traže mrvice, dajte da napravimo vlast – rekao je Čović, objavio je Avaz.

Stoga, naglasio je, vjeruje da je to dobar motiv za uspostavljanje vlasti, ne samo na nivou BiH, nego i na drugim nivoima.

– Treba nam još malo truda i međusobnog povjerenja i razdvajanja bitnih primarnih stvari koje danas trebaju za realan život da ljudi ostaju ovdje i da vide svoju budućnost, a ono što je nadmudrivanje dugoročno da ostavimo za neko drugo vrijeme i neke druge rasprave – poručio je Čović.

Naveo je, odgovarajući na novinarsko pitanje, da će u narednih deset dana biti održan još jedan sastanak sa SDA, ali i s drugim političkim opcijama.

Za druga pitanja lider HDZ BiH nije imao vremena.

Inače, u Širokom Brijegu danas je održan sastanak između članova Udruženja poslodavaca FBiH i predsjednika HDZ BiH.

Atrakcija

  1. Najnovije

Kalendar

« Novembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30