Blumberg najavio kandidaturu za predsjednika Amerike

Autor  Nov 08, 2019

Uspješni biznismen Majkl Blumberg već dugo vremena razmišlja o ulasku u trku za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke SAD-a, najavljuju strani mediji.

Bivši gradonačelnik Njujorka zabrinut je zato što, prema njegovom mišljenju, Demokratska stranka trenutno nema kandidata koji je dovoljno dobar da bi na izborima 2020. pobijedio Donalda Trampa, rekao je njegov portparol.

Očekuje se da će ovaj 77-godišnjak ove sedmice predati papire za demokratsku predsjedničku kandidaturu u Alabami, piše "BBC News".

Ukupno 17 kandidata trenutno se bori za mjesto predsjednika Trampa. Bivši potpredsjednik SAD-a Džo Bajden, senatorka Masačusetsa Elizabet Voren i senator iz Vermonta Berni Sanders su trenutno predvodnici demokrata, ali Blumberg smatra da oni ipak nisu kapacitet za novog predsjednika.

Nedavne ankete javnog mnjenja sugerišu da bi Voren i Sanders, za koje se smatra da su nešto više lijevo orijentisani od Bajdena, mogli izgubiti od republikanskog kandidata Donalda Trampa ako osvoje nominaciju stranke.

"Sada moramo završiti posao i osigurati da Tramp bude poražen. Mike Blumberg se sve više brine da trenutno polje kandidata demokrata nije dobro pozicionirano", istakao je portparol američkog milijardera.

Atrakcija