U Ohridu gradimo Balkan za 21. vijek

Autor  Nov 10, 2019

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev poručio je, preko Facebooka, da lideri Zapadnog Balkana na sastanku u Ohridu "grade Balkan za 21. vijek, region stabilnosti i prosperiteta", prenosi Beta.

Kako je istakao, cilj sastanka lidera Zapadnog Balkana je poboljšanje regionane saradnje i ostvarenju zajedničkog cilja – članstva u EU.

"Iz Ohrida, svi prisutni šaljemo jasnu poruku da kroz zajedničku koordinaciju i aktivnosti praktikujemo evropske manire u svojim zemljama, jačajući evropske vrijednosti gradimo Balkan za 21. vijek. Region stabilnosti i prosperiteta", napisao je Zaev na svom Facebook profilu.

U radnom dijelu dvodnevnog sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu učestvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučič, premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ministrica za ekonomiju Crne Gore Dragica Sekulić.

Rama, Vučić i Zaev će, kako je saopšteno, predstaviti deklaraciju sa listom prioriteta i mera za poboljšanje regionalne saradnje i ostvarenje zajedničkog cilja, članastva u EU, koju su utvrdili na sinoćnjem trilateralnom sastanku.

Atrakcija