Zaev: Pobijedićemo, biću premijer!

Autor  Nov 29, 2019

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev rekao je da će njegova stranka, Socijaldemokratski savez, pobijediti na prevremenim izborima u toj zemlji.


On je takođe uvjeren da će osvojiti od 60.000 do 120.000 glasova više u odnosu na političke protivnike, prenosi portal Plusinfo.

"Na sljedećim izborima ću biti kandidat za premijera. Posljednje dvije godine smo donijeli istorijske odluke za našu državu i ne postoji dilema da li ćemo pobijediti", istakao je Zaev u makedonskom Sobranju.

On kaže da uopšte ne osjeća zabrinutost, jer, kako navodi, u aktuelnim okolnostima, uzimajući u obzir činjenicu da je država prijatelj sa svim susjedima i da je podržava ceo svet, postoje ozbiljna očekivanja da će razlika na izborima biti velika.

"Nakon pobijede ćemo se posvetiti unutrašnjim transformativnim procesima koji će se sprovoditi i u oblasti ekonomije, uporedo s velikim istorijskim pitanjima zemlje. To su za mene istorijski momenti koje će zabilježiti istorija”, rekao je Zaev.

On je takodje naveo da prihvata televizijski duel sa predsjednikom najveće opozicione stranke u toj zemlji VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskom, te da duel može da bude realizovan u svakom trenutku i onoliko puta koliko je potrebno.

"Koalicija predvodjena Socijaldemokratskim savezom će pobijediti sa razlikom od 60. 000 do 120. 000 glasova. Kada je reč o ostavci nakon poraza na izborima, o tome neka razmišlja Mickoski, jer Socijaldemokratski savez razmišlja o pobijedi”, zaključio je Zaev.

U Sjevernoj Makedoniji odlučeno je da se ide na prijevremene parlamentarne izbore 12. aprila, nakon što su evropski lideri odložili početak pristupnih pregovora sa tom zemljom.

Politički lideri u toj zemlji dogovorili su se da 90 dana prije izbora bude formirana tehnička vlada čiji će zadatak biti sprovodjenje fer i poštenih izbora.

Atrakcija