Grenell na čelu svih tajnih službi odlukom Trumpa

Autor  Feb 20, 2020

Američki predsjednik Donald Trump postavio je dosadašnjeg ambasadora SAD u Njemačkoj Richarda Grenella na čelo Nacionalne obavještajne agencije, tijela koje usmjerava i nadzire 17 obavještajnih agencija i njihov rad. Trump ovo objavio na Twitteru, a Grenell vijest još nije komentarisao.

Odlukom Donalda Trumpa ambasador SAD u Njemačkoj i specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine našao se na čelu nacionalne obavještajne službe u okviru koje se nalazi 17 agencija.

"Rick je izuzetno dobro predstavljao našu zemlju i radujem se saradnji sa njim", napisao je Trump na Twitteru, prenosi N1.

Grenell je, prije petnaestak godina, bio pomoćnik tadašnjeg američkog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Johna Boltona i bio je posebno aktivan tokom diplomatskih pokušaja SAD da u Savjetu bezbjednosti izdejstvuju promjene Reѕolucije 1244 o Kosovu i usvajanje plana koji je načinio Martti Ahtisaari.

Sada se zalaže za ukidanje taksi na robu iz Srbije i ponovno uspostavljanje dijaloga između Beograda i Prištine.

"Veoma je važno, ako želimo da napravimo ekonomski napredak, da se ukinu takse od 100 posto. Od toga treba odustati, ali u isto vrijeme Srbija treba da odustane od kampanje povlačenja priznanja. Mislim da obje stvari moraju da se dese kako bi biznis rastao, kako bi se stvorili poslovi za mlade ljude", kazao je nedavno Grenell.

Atrakcija