Rušenje lijeka zbog izbora - Tramp: Hidroksihlorokin ne koriste samo zbog moje sugestije Istaknuto

Autor  Jul 29, 2020

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je stao u odbranu upotrebe lijeka hidroksihlorokina za borbu protiv virusa korona, čime se usprotivio mišljenju zvaničnika kriznog štaba.

Tramp tvrdi da je lijek protiv malarije odbijen kao moguće sredstvo protiv kovida-19 samo zbog toga što je on sugerisao.

Američki predsjednik poruku je objavio na "Tviteru" neposredno nakon što je ova kompanija suspendovala nalog njegovog sina Donalda Trampa mlađeg "zbog objavljivanja zbunjujućih i potencijalno štetnih informacija o virusu korona".

U saopštenju se navodi da je nalog Trampa mlađeg suspendovan na 12 časova, zbog kršenja politike "Tvitera" u vezi sa dezinformisanjem, prenosi Tanjug.

Tramp mlađi objavio je video-snimak na kojem je grupa ljekara saopštava da uvođenje vanrednih mjera i pravila o nošenju maski nije potrebno u borbi protiv širenja virusa korona.

Nema dokaza da lijek može uticati na virus korona i američka Administracija za hranu i lijekove /FDA/ upozorila je na upotrebu lijeka usljed izvještaja "zbog ozbiljnih problema u ritmu rada srca", te drugih spornih pitanja.

Atrakcija