Tramp: Velika pobjeda u Nevadi Istaknuto

Autor  Nov 17, 2020

Američki predsjednik Donald Tramp najavio je na Twitteru pobjedu u Nevadi, a njegovi advokati navode da je u okrugu Klark, najvećem u Nevadi, odbačena šestina glasova zbog "neobjašnjivih neslaganja".

"Velika pobjeda u državi Nevada", napisao je Tramp.

Tramp je objavio tvit advokata Adama Pola Laksalta i novinarke Megan Meserli, koji tvrde da je riječ o oko 153.000 glasova.

Prethodno je Tramp objavio da je u Pensilvaniji broj odbačenih glasačkih listića pristiglih poštom 30 puta manji nego na prethodnim izborima 2016. godine.

​"Zbog toga nisu dozvolili našim posmatračima da budu prisutni tokom prebrojavanja glasova", naveo je Tramp.

On ističe da u Džordžiji ne dozvoljavaju provjeru vjerodostojnosti potpisa na kovertama kojima su poslati glasački listići, zbog čega je ponovno prebrojavanje, kako je napisao, "besmisleno".


O odbacivanju glasova u Nevadi na svom Twitteru pisao je i Trampov saradnik Ričard Grenel.

Grenel je naveo da "zvaničnici Nevade ne mogu da provjeravaju izbornu krađu jer nemaju vremena ni resursa, ali su odbacili 153.000 glasačkih listića u strahu od krađe, dok krađu nisu ni provjeravali".

​Nevada, Pensilvanija i Džordžija su države u kojima Trampov advokatski tim pokušava da dokaže izborne nepravilnosti, navodi "Sputnjik".


Atrakcija